Varför kvinnor gillar att läsa erotiska sexberättelser

Dessa berättelser kan få din hjärna och kropp att njuta.

Det finns ingen anledning att dölja vad du har. Ta fram en bok ur ett oansenligt paket och berätta allt – för att njuta av det skrivna ordet i all sin ångande och salta prakt har fördelar som går långt bortom sovrummet

Den erotiska genrens popularitet har länge och bestämt överträffat (och överträffar) dess orättvist etablerade rykte för inget annat än oanständigheter på sidorna.

1. Den är stärkande

Enligt redaktörer skriver författare av erotiska berättelser ofta sina verk av samma skäl som deras läsare gör.

För kvinnor är erotiska romaner en bra plats att hitta starka bilder av kvinnor som upplever njutning och har kontroll över sina kroppar och sina val. Detta kan vara en katalysator för att förstå vad som kan vara sant i ett förhållande, och självförtroendet att söka upp det. Allt handlar om fantasi och njutning.

2. Det är inspirerande

Erotisk fiktion kan erbjuda en trygg plats för läsarna att utforska och förbereda sig för den typ av upplevelser, böjelser och preferenser som de kanske ännu inte är redo att söka upp i den verkliga världen.

3. Det kan hjälpa partners att reparera relationer

För personer i monogama långvariga relationer kan bra sexig litteratur ge en gnista till deras sexliv och ge det en boost. Även om vissa par tycker om att läsa noveller tillsammans, är det också bra och inspirerande att läsa ensam.

Romantiska romaner spelar en viktig roll för att förbättra färdigheterna i sovrummet. Genom att väcka dem och dränka dem i hormoncocktails blir de helt enkelt mer sexuellt aktiva

Detta kan också hjälpa manliga partners som kan behöva lite kreativ motivation. För killar som känner sig obekväma med att prata om sex eller kvinnlig njutning kan det vara en inspirationskälla att läsa om det ur en kvinnas perspektiv.

Öka dopaminnivåerna

Dessa berättelser kan få din hjärna och kropp att humma och rassla.

Författarna pratar om intima relationer och beskriver förnimmelser, känslor och tankeprocesser. När de behandlas respektfullt och positivt kan de få dig på gott humör.